DOBRO ZA VAS, DOBRO ZA ŽIVALI IN NARAVO
SI   HR

Vegetarijansko jejmo, se mesu odpovejmo

Šifra:00780-k
Zaloga: izdelek je na zalogi
Proizvajalec:Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice
Enota:Kos
00780-k
10,00 €
Izberi namaze
Prosimo vnesete količino pri vsaki sorti, katero želite:

Hot:
Čemaž:
Italiano:
Raubar:
iBineza:
iBineza s česnom:
Gourmet:
Simba:
Jajčevec:
Čebula-paprika:
Zeliščni vrt:
Hren:
Ognjeni:
Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice je od založbe Verlag DAS WORT GmbH prevedlo zelo praktično in poučno nemško knjigo Vegetarijansko jejmo, se mesu odpovejmo, katere avtorji so nemški zdravniki vegetarijanci, doktorji medicine Hans Günter Kugler, Arno Schneider, Annemarie Groß, Carsten Wirr.

Uživanje mesa in rib odklanjajo v prvi vrsti iz etičnih razlogov. Kot zdravniki se že zelo dolgo intenzivno ukvarjajo z zdravo prehrano in so si enotni v oceni, da je napačno prehranjevanje pomemben vzrok mnogih bolezni. Njihove številne izkušnje in globoka spoznanja so privedla do neovrgljivega zaključka, da vegetarijanska prehrana tudi z medicinskega gledišča predstavlja najboljšo splošno prehranjevalno obliko in da je prehrana, ki vključuje meso in ribe, z znanstvenega stališča ne le popolnoma nepotrebna, temveč, nasprotno, odločilen bolezenski dejavnik današnje družbe.

V knjigi navedena dejstva lahko ljudem, ki želijo postati vegetarijanci, pojasnijo, kako lahko kot vegetarijanci dobro in zdravo živijo. Prinaša tudi argumente proti prepričanju tistih, ki se nepopravljivo držijo zastarelih predstav, da je uživanje mesa in rib za naše zdravje nujno potrebno. Pokaže, da je vegetarijansko prehranjevanje najboljši življenjski način sploh ter da ima uživanje mesa veliko negativnih posledic. Lahko slabo vpliva na naše zdravje, povzroča uničevanje okolja, svetovno lakoto, okrutnosti do človeka in živali ...
Izvajanja v tej knjigi, ki določena dejstva osvetljujejo z različnih zornih kotov, slonijo na najnovejših znanstvenih spoznanjih. Kdor želi, lahko v njih najde zelo raznolike in praktično uporabne napotke, lahko pa se iz navedenih virov še natančneje pouči.

Nekaj naslovov iz vsebine: Vegetarijanska prehrana v različnih življenjskih obdobjih, Prehranjevanje v nosečnosti in času dojenja, Prehrana v otroštvu in mladih letih, Vegetarijanska prehrana starejših ljudi, Nekaj živil in njihove prednosti za zdravje, Človek oboleva zaradi uživanja mesa: bolezni srca in ožilja, sladkorna bolezen, bolezni gibalnega aparata, demenca, tumorji, debelost..., Kriteriji za živila, ki ohranjajo zdravje, z zdravniškega zornega kota.

Format: 21 x 21 cm
Vezava: mehka
Št. strani: 84

Sorodni izdelki

CD Wind of the North

Balzam za dušo
14,90 €

CD Nature IV

Sprehod skozi melodije narave
14,90 €

CD Dih narave

Čutna glasba, ki pomirja
14,90 €
BREZPLAČNA DOSTAVA
PRI NAKUPU NAD 70,00 €
100% VAREN NAKUP
VAŠI PODATKI SO PRI NAS VARNI
VRAČILO IZDELKOV
IZDELKE NAM LAHKO V 14 DNEH VRNETE
MOŽNOSTI PLAČILA
POVZETJE | PREDRAČUN | PLAČILNA KARTICA