DOBRO ZA VAS, DOBRO ZA ŽIVALI IN NARAVO
  0,00 € Izdelkov: 0

  Vegetarijansko jejmo, se mesu odpovejmo

  Vegetarijansko jejmo_se mesu odpovejmo_zdravniški nasveti
  Šifra:00780-k
  Zaloga:×   trenutno ni na zalogi
  Proizvajalec:Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice
  Enota:Kos
  00780-k
  10,00 €
  Izberi namaze
  Prosimo vnesete količino pri vsaki sorti, katero želite:

  Hot:
  Čemaž:
  Italiano:
  Raubar:
  Gourmet:
  Jajčevec:
  Čebula-paprika:
  Zeliščni vrt:
  Hren:
  Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice je od založbe Verlag DAS WORT GmbH prevedlo zelo praktično in poučno nemško knjigo Vegetarijansko jejmo, se mesu odpovejmo, katere avtorji so nemški zdravniki vegetarijanci, doktorji medicine Hans Günter Kugler, Arno Schneider, Annemarie Groß, Carsten Wirr.

  Uživanje mesa in rib odklanjajo v prvi vrsti iz etičnih razlogov. Kot zdravniki se že zelo dolgo intenzivno ukvarjajo z zdravo prehrano in so si enotni v oceni, da je napačno prehranjevanje pomemben vzrok mnogih bolezni. Njihove številne izkušnje in globoka spoznanja so privedla do neovrgljivega zaključka, da vegetarijanska prehrana tudi z medicinskega gledišča predstavlja najboljšo splošno prehranjevalno obliko in da je prehrana, ki vključuje meso in ribe, z znanstvenega stališča ne le popolnoma nepotrebna, temveč, nasprotno, odločilen bolezenski dejavnik današnje družbe.

  V knjigi navedena dejstva lahko ljudem, ki želijo postati vegetarijanci, pojasnijo, kako lahko kot vegetarijanci dobro in zdravo živijo. Prinaša tudi argumente proti prepričanju tistih, ki se nepopravljivo držijo zastarelih predstav, da je uživanje mesa in rib za naše zdravje nujno potrebno. Pokaže, da je vegetarijansko prehranjevanje najboljši življenjski način sploh ter da ima uživanje mesa veliko negativnih posledic. Lahko slabo vpliva na naše zdravje, povzroča uničevanje okolja, svetovno lakoto, okrutnosti do človeka in živali ...
  Izvajanja v tej knjigi, ki določena dejstva osvetljujejo z različnih zornih kotov, slonijo na najnovejših znanstvenih spoznanjih. Kdor želi, lahko v njih najde zelo raznolike in praktično uporabne napotke, lahko pa se iz navedenih virov še natančneje pouči.

  Nekaj naslovov iz vsebine: Vegetarijanska prehrana v različnih življenjskih obdobjih, Prehranjevanje v nosečnosti in času dojenja, Prehrana v otroštvu in mladih letih, Vegetarijanska prehrana starejših ljudi, Nekaj živil in njihove prednosti za zdravje, Človek oboleva zaradi uživanja mesa: bolezni srca in ožilja, sladkorna bolezen, bolezni gibalnega aparata, demenca, tumorji, debelost..., Kriteriji za živila, ki ohranjajo zdravje, z zdravniškega zornega kota.

  Format: 21 x 21 cm
  Vezava: mehka
  Št. strani: 84

  Sorodni izdelki

  Amicat, hrana za mačke

  Popolnoma uravnotežena hrana za mačke.
  7,69 €

  Amicat, hrana za mačke

  1,5 kg. Popolnoma uravnotežena hrana za mačke.
  22,47 €

  Schleckli, pasja hrana

  100 % vegan, prehransko dopolnilo za pse.
  5,25 €

  Revija Osvoboditev živali

  Brezplačen izvod.
   
  DOSTAVA PO POŠTI
  PRIROČNO NA VAŠ DOM
  100% VAREN NAKUP
  VAŠI PODATKI SO PRI NAS VARNI
  VRAČILO IZDELKOV
  IZDELKE NAM LAHKO V 14 DNEH VRNETE
  MOŽNOSTI PLAČILA
  POVZETJE | PREDRAČUN | KARTICA