DOBRO ZA VAS, DOBRO ZA ŽIVALI IN NARAVO
  0,00 € Izdelkov: 0

  Vege čabatni burger

  vege čebatni burger
  Sestavine za 4 čabatne burgerje :

  2 čabati, 1 paket »Vegepleskavica Vege & Dobro«, 1 kozarček namaza iBi-tziki, 1 čebula, 4 velike kisle kumarice, 2 paradižnika, 1 prgišče rukole.

  Priprava:

  Čabate prerežemo na pol, nato pa jih razpolovimo še po debelini, tako da dobimo 4 tanke čabatne plošče. Po prerezani strani jih na suho opečemo (npr. na plošči ali v ponvi)
  Burger: Vsebino Vegepleskavice stresemo v skledo in prilijemo 150 ml vode, dobro premešamo in pustimo stati 5 minut. Iz nastale mase z rokami oblikujemo 4 večje kroglice in jih položimo v ponev z nekaj vročega olja. Pazimo, da so dovolj narazen, ker se potem, ko jih sploščimo, zelo razširijo. Z naoljeno segreto žlico ali ploščato kuhalnico jih večkrat pritisnemo, da dobijo obliko tanjših polpet. Po obeh straneh jih zlato-rumeno
  zapečemo. Medtem ko čakamo, da se bo masa za burgerje primerno navlažila, olupimo čebulo in jo na drobno narežemo. Vložene kumarice zrežemo po dolgem na palčke, paradižnike pa prečno na okrogle ploščice. Vse 4 spodnje polovice čabat debelo namažemo z iBi-tzikijem. Na plast namaza zložimo koščke kislih kumaric in drobno narezano čebulo. Na to položimo vroče burgerje, te pa obložimo s še preostalo narezano čebulo, paradižnikovimi rezinami in rukolo. Na vrh poveznemo zgornje čabatne polovice.

  Variacija: Čabatni burgerji so zelo okusni tudi, če jih namažemo s Čemažno kumarično pomako
  DOSTAVA PO POŠTI
  PRIROČNO NA VAŠ DOM
  100% VAREN NAKUP
  VAŠI PODATKI SO PRI NAS VARNI
  VRAČILO IZDELKOV
  IZDELKE NAM LAHKO V 14 DNEH VRNETE
  MOŽNOSTI PLAČILA
  POVZETJE | PREDRAČUN | KARTICA