DOBRO ZA VAS, DOBRO ZA ŽIVALI IN NARAVO
  0,00 € Izdelkov: 0

  Vege polpete s krompirjevo solato in bombeto

  vege s krompirjevo solato
  Sestavine za 2 osebi:

  Polpete:

  1 zavitek »Vegepleskavica Vege & Dobro«, 4 žlice olja za peko

  Krompirjeva solata:

  400 g v lupinah kuhanega krompirja, 1 manjša čebula, 2-3 kisle kumarice, 90 g iBi-nezo, 1 žlica gorčice, 5 žlic oljčnega olja, 3 žlice balzamičnega kisa, 100 ml vroče vode, sipna jušna začimba Veganka

  Priprava:

  Polpete:

  Vsebino Vegepleskavice stresemo v skledo, prilijemo 150 ml vode, dobro premešamo in pustimo stati 5 minut. Potem iz te mase oblikujemo kroglice s premerom približno 3 cm. Nato jih z mokrimi rokami sploščimo do debeline približno 7 mm. Nato jih po obeh straneh na hitro popečemo. Še elegantneje pa je, če v ponev položite kar kroglice. Pazimo, da jih postavimo primerno narazen. Z naoljeno segreto žlico jih večkrat pritisnemo, dokler se ne stanjšajo do želene debeline. Zlato-rumeno zapečemo.

  Krompirjeva solata:

  Krompir v lupinah skuhamo, ga olupimo in narežemo na tanke rezine. V skledi za solato z metlico zmešamo iBi-nezo, gorčico, oljčno olje in kis. Začinimo s sipno začimbo Veganka. Dodamo drobno narezano čebulo in kisle kumarice, nato pa še rezine krompirja. Vse prelijemo z vročo vodo in dobro premešamo.

  Predlog za sezonsko popestritev:

  Masi za polpete lahko dodamo tudi drobno narezana sezonska zelišča, kot so čemaž, peteršilj ali drobnjak. Tako lahko postrežemo vsakič drugačne, sezonsko obarvane polpete!
  DOSTAVA PO POŠTI
  PRIROČNO NA VAŠ DOM
  100% VAREN NAKUP
  VAŠI PODATKI SO PRI NAS VARNI
  VRAČILO IZDELKOV
  IZDELKE NAM LAHKO V 14 DNEH VRNETE
  MOŽNOSTI PLAČILA
  POVZETJE | PREDRAČUN | KARTICA