DOBRO ZA VAS, DOBRO ZA ŽIVALI IN NARAVO
SI   HR

Vege polpete s krompirjevo solato in bombeto

vege  s krompirjevo solato
Sestavine za 2 osebi:

Polpete:

1 zavitek »Vegepleskavica Vege & Dobro«, 4 žlice olja za peko

Krompirjeva solata:

400 g v lupinah kuhanega krompirja, 1 manjša čebula, 2-3 kisle kumarice, 90 g iBi-nezo, 1 žlica gorčice, 5 žlic oljčnega olja, 3 žlice balzamičnega kisa, 100 ml vroče vode, sipna jušna začimba Veganka

Priprava:

Polpete:

Vsebino Vegepleskavice stresemo v skledo, prilijemo 150 ml vode, dobro premešamo in pustimo stati 5 minut. Potem iz te mase oblikujemo kroglice s premerom približno 3 cm. Nato jih z mokrimi rokami sploščimo do debeline približno 7 mm. Nato jih po obeh straneh na hitro popečemo. Še elegantneje pa je, če v ponev položite kar kroglice. Pazimo, da jih postavimo primerno narazen. Z naoljeno segreto žlico jih večkrat pritisnemo, dokler se ne stanjšajo do želene debeline. Zlato-rumeno zapečemo.

Krompirjeva solata:

Krompir v lupinah skuhamo, ga olupimo in narežemo na tanke rezine. V skledi za solato z metlico zmešamo iBi-nezo, gorčico, oljčno olje in kis. Začinimo s sipno začimbo Veganka. Dodamo drobno narezano čebulo in kisle kumarice, nato pa še rezine krompirja. Vse prelijemo z vročo vodo in dobro premešamo.

Predlog za sezonsko popestritev:

Masi za polpete lahko dodamo tudi drobno narezana sezonska zelišča, kot so čemaž, peteršilj ali drobnjak. Tako lahko postrežemo vsakič drugačne, sezonsko obarvane polpete!
BREZPLAČNA DOSTAVA
PRI NAKUPU NAD 70,00 €
100% VAREN NAKUP
VAŠI PODATKI SO PRI NAS VARNI
VRAČILO IZDELKOV
IZDELKE NAM LAHKO V 14 DNEH VRNETE
MOŽNOSTI PLAČILA
POVZETJE | PREDRAČUN | PLAČILNA KARTICA