DOBRO ZA VAS, DOBRO ZA ŽIVALI IN NARAVO
  0,00 € Izdelkov: 0

  Kruh iz mlina na kamne

  kruh kmecki
  Pri nas še dobite moko – zmleto na kamne – in iz nje spečen kruh – brez kvasa

  Naši mlinarji žita meljejo s kamni. Z zrni ravnajo kot v času naših dedov. Mlin pa je največji te vrste v Evropi. Zrna se med kamni počasi in postopno zmeljejo. Pri tem se ne pregrevajo, kot se dogaja v sodobnih kovinskih mlinih. 
  Zato lahko kalček pustijo v zrnih in tako je tudi v moki. Žitni kalček vsebuje številne encime in kvalitetno kalčkovo olje. Dragoceni kalček in bogati zunanji ovoji zrna pri mletju na kamne ostanejo tudi v belih mokah. 
  Žita za ta kruh so zrasla na poljih živalim in naravi prijazne dežele. Kmetje v Živalim in naravi prijaznem kmetijstvu negujejo življenje – od najmanjšega prebivalca tal pa do zajcev in srn. Ne uporabljajo nobenih strupov (pesticidov, fungicidov ... ), nobenih rastlinskih hormonov (npr. sredstev za skrajševanje žitnih bilk...) in tudi ne gnoja ali gnojnice.
  Tako lahko žita rastejo v sozvočju s čisto naravo in postanejo visoka, zdrava in močna.Tak je potem tudi kruh: krepčilen, odličnega okusa in pri tem še nenavadno dolgo obstojen.
  Žita, ki so zrasla v harmoniji s čisto naravo, dajo vsakič drugačna zrna – odvisno od polja in vremena. Kot vse v naravi, se tudi ona spreminjajo. Tako se naši peki vedno znova prilagodijo aktualnemu "letniku" moke – z vsemi pravili pekovseke umetnosti.

  Zakaj je kruh iz naravno kislega testa lažje prebavljiv?

  Naravno kislo testo iz naše pekarne pustijo zoreti 20 ur. Zakaj?
  V tem procesu zorenja naravno kislega testa postanejo minerali kot so npr. cink, kalcij in magnezij optimalno dostopni našemu organizmu. Za proces zorenja naravno kislega testa so posebej pomembni lastni encimi žita, ki se nahajajo predvsem v kalčku.  V testu spodbudijo procese, ki spremenijo določene kemijske vezi. Tako "osvobodijo" posamezne sestavine. 

  Poleg optimalne dostopnosti posameznih rudnin se v 20 urah zorenja razvije tudi čudovita aroma. O njej očarani govorijo mnogi naši kupci: "Diši kot nekoč," in: "To je najboljši kruh na svetu."

  Hočem si ogledati vrste kruha brez kvasa...
  Preberi tudi...
  0

  Dogajanje na poljih kmetije Vege & Dobro (Video)

  Kjer je tudi proizvodnja izdelkov Vege&Dobro.
  1

  Živalim in naravi prijazno kmetijstvo

  Živalim in naravi prijazno kmetijstvo je v našem času alternativa industrializiranemu kmetijstvu in klimi škodljivi živinoreji.
  1

  Pomagajte telesu na okusen način

  S Čemažem ter Česnom s peteršiljem, ki zelo dobro krepita in razstrupljata telo.
  1

  iBi original - namaz, ki tekne

  Tako okusen, tako vsestranski!
  DOSTAVA PO POŠTI
  PRIROČNO NA VAŠ DOM
  100% VAREN NAKUP
  VAŠI PODATKI SO PRI NAS VARNI
  VRAČILO IZDELKOV
  IZDELKE NAM LAHKO V 14 DNEH VRNETE
  MOŽNOSTI PLAČILA
  POVZETJE | PREDRAČUN | KARTICA